Matkollen.se

Det bästa sättet att mala svartpeppar: Mortel eller kvarn?

Det finns många olika sätt att mala svartpeppar, men de två mest populära metoderna är att använda en mortel och stöt eller en pepparkvarn. En del människor anser att det är stor skillnad mellan de två, medan andra tycker att båda är helt okej för att mala svartpeppar. Så vilket är det bästa sättet att göra det? Låt oss ta en titt på båda metoderna och se vilken som kommer bäst ut!

Mortel

Mortel och stöt är det traditionella sättet att mala svartpeppar, och många tycker att det ger den bästa smaken. Det kan ta lite längre tid att mala pepparn på detta sätt, men vissa tycker att det är värt den extra ansträngningen.

Pepparkvarn

En pepparkvarn är ett snabbt och enkelt sätt att mala svartpeppar. Det är också mycket bekvämt eftersom du bara kan vrida på ratten och låta maskinen göra allt arbete. Vissa personer tycker dock att malen peppar från en pepparkvarn inte har lika mycket smak som malen peppar från en mortel och stöt.

Så vad är bäst?

I slutändan handlar det om personliga preferenser. Om du är ute efter bekvämlighet då är en pepparkvarn det rätta valet. Men om du vill ha den bästa smaken är det bäst att mala svartpeppar i en mortel och en stöt. Oavsett vilken metod du väljer är det bara att se till att du njuter av din nymalda svartpeppar! Du kan beställa kryddor online på Bestpepper.se.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln