Matkollen.se

Vad är Thunderbolt 4?

Thunderbolt 4 är en höghastighetsdataöverföringsstandard som utvecklats av Intel. Den är den senaste uppdateringen av Thunderbolt-tekniken och den föregående versionen var Thunderbolt 3. Thunderbolt 4 erbjuder mer uppdaterade funktioner, högre hastigheter och ökad anslutningskapacitet. I denna bloggpost kommer vi att gå igenom vad Thunderbolt 4 erbjuder och vad som skiljer sig från tidigare versioner.

Thunderbolt 4-funktioner

Thunderbolt 4 är utvecklat för att öka anslutningskapaciteten och hastigheterna jämfört med Thunderbolt 3. Det stöder dock bakåtkompatibilitet med äldre Thunderbolt- och USB-enheter. Thunderbolt 4 har också ett antal nya funktioner som förenklar användningen. Till exempel erbjuder den universell kabeldockning, vilket innebär att en Thunderbolt 4-kabel kan ansluta till en kabeldocka eller en skärm. Den har också högre krav på kabelkvaliteten, vilket innebär att endast certifierade kablar kan användas. Detta garanterar snabbare hastigheter och en förbättrad användarupplevelse.

Ökad strömförsörjning

Thunderbolt 4 ökar också den högsta strömförsörjningskapaciteten till 100 W. Detta ger bättre laddning av laptoper och USB-enheter, vilket innebär att användarna inte längre behöver en särskild laddare för sina enheter. Med högre strömförsörjning kan Thunderbolt 4 också användas till att ladda bärbara datorer, externa hårddiskar och andra enheter med hög strömförbrukning.

Thunderbolt 4 är en välkomnad uppgradering till Thunderbolt-tekniken med högre hastigheter, ökade anslutningskapacitet och förbättra funktioner. Det är idealiskt för användare som behöver hantera stora mängder data och för företagsanvändare som behöver säkerhet och tillförlitlighet. Men för att uppleva fördelarna med Thunderbolt 4 är det viktigt att använda en certifierad kabel, så se till att köpa från en godkänd tillverkare och dra nytta av allt som Thunderbolt 4 erbjuder.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln