Matkollen.se

3d visualisera köket med inredningsväljaren

Användningen av 3D-visualiseringar, virtuell verklighet (Virtual Reality, VR) och förstärkt verklighet (Augmented Reality, AR) har ökat på bostadsmarknaden. Dessa tekniker används för att hjälpa människor att visualisera hur deras hem kommer att se ut, och hur detta kan vara till hjälp för både köpare och säljare. Har du som matinspirerad möjligheten att testa inredningsväljaren i ditt framtida bostadsköp. Då kan du prova fram det perfekta köket för dig och testa hur det skulle vara att skapa matglädje i det långt innan det är byggt.

Det är en fantastisk produkt och helheten göra att du kan prova hela konceptet genom Virtual Reality, VR men även genom Augmented Reality, AR. Allt i smidiga lösningar genom 3d animation som renderas med standardmotorer som Real Time 3d från Unity men även Unreal Engine.

Det finns också flera fördelar med att använda VR och AR på arbetsplatsen, som till exempel möjligheten att prova olika scenarier och testa olika idéer.

Att kunna testa exempelvis vissa affärsidéer innan dessa produceras kan vara väldigt smidigt då det är väldigt kostsamma processer. Att kunna testa olika lägenheter eller bostäder samt använda ett verktyg som Sightlines smidiga inredningsväljare gör att kunden kan specialanpassa sitt kök och även testa det innan produktion av själva fastigheten. Detta är oerhört smidigt vid nyproduktion, då kunden både kan testa hur lägenheten kommer att kännas med en suverän lösning av bostadsväljare och nu även en specifik inredningsväljare värt att titta närmre på.

Andra branschers sätt att använda Virtual Reality, VR och Augmented Reality, AR

Användningen av virtuell verklighet och förstärkt verklighet inom fordons- och nu även inom fastighetsbranschen och detta ger många fördelar. Inom fordonsindustrin kan VR och AR användas för testfunktioner och validering av arbetsflöden. De kan också användas för att analysera hur ergonomin kan förbättras för yrkesförare. Inom fastighetsbranschen kan VR och AR användas för att skapa virtuella rundturer och inredningsvalörer baserade på 3D-animationer. Denna teknik kan också användas för att anpassa fordon och bostäder för olika kroppstyper.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln