Matkollen.se

Bra knivar i köket är en självklarhet

Du har säkert varit hemma hos vänner eller familj där ni tillsammans hjälps åt att laga mat. Då har du garanterat kommit i kontakt med en slö och dålig kniv. En slö kniv är mycket lättare att skära sig på än en vass kniv. Det må låta lite konstigt, men med en slö kniv ökar risken att du slinter när kniven inte får grepp i det du skär. Kniven är kökets viktigaste köksredskap och här gäller det att du investerar i ett bra knivset som håller skärpan bra.

En vass kniv gör det enklare att laga mat

Med en vass kniv kommer du snabbt att märka att det blir mycket roligare och effektivare att laga mat. Kniven gör då jobbet istället för dig när du hackar saker. När du använder en kniv är det viktigt att underhålla den genom att slipa kniven ofta, samt diska av och torka kniven när du är färdig. Alla professionella kockar slipar sina knivar innan varje arbetspass för att göra sitt arbete enklare och säkrare.

En bra knivställ skyddar dina knivar

En kocks värsta mardröm är när någon har lagt hans kniv i kökslådan tillsammans med besticken och andra köksredskap. Kniven riskerar att bli skadad och slö om den får ligga och nöta mot andra metallverktyg som du ständigt rör i. En kniv bör förvaras i ett bra knivställ som skyddar kniven från att komma i kontakt med andra föremål.

Ett knivset i julklapp

Om du känner igen det vi nämnde i första meningen så har vi det perfekta julklappstipset! Ge bort ett bra knivset till någon du vet behöver det. Det kommer att vara en väldigt uppskattad present och varje gång den person använder kniven kommer den att tänka på dig! Det finns många knivar på marknaden i olika former och för olika ändamål. Ett knivset med 3-5 knivar brukar oftast innehålla de mest fundamentala knivarna som täcker 99% av alla matlagning.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln