Matkollen.se

Så här lyckas du med att tända kolgrillen varje gång

Grillning är ett av de mest populära sätten att laga mat på. Det är enkelt, roligt och du kan göra en mängd olika rätter med hjälp av kolgrillar. Vi går igenom grunderna, till exempel hur du tänder grillen och hur du tillagar olika typer av mat. Vi ger dig också några tips för att få bästa resultat varje gång. Så oavsett om du är nybörjare eller erfaren griller, läs vidare för att få all information du behöver för att börja laga mat med en kolgrill!

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du grillar med kol är säkerheten. Se alltid till att grillen står på en jämn yta, bort från brännbart material. När du är redo att börja laga mat öppnar du ventilerna i botten av grillen så att luften kan strömma och tända kolen. Du kan använda en tändsticka eller en tändare för att göra detta. När kolen är tända väntar du tills de är täckta av grå aska innan du lägger i maten. Detta tar vanligtvis cirka 15-20 minuter.

Nu när du vet hur du tänder din grill är det dags att börja laga mat! Det finns några saker att tänka på när du lagar mat med en kolgrill. För det första ska du alltid förvärma grillen innan du tillagar maten. På så sätt ser du till att maten tillagas jämnt. För det andra är det viktigt att välja rätt typ av kol till grillen. Det finns två huvudtyper av träkol: briketter och grillkol. Briketter tillverkas av komprimerad ved och kol och de tänds lätt och brinner jämnt och länge, medans grillkol brinner snabbt och inte varar så länge.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln