Matkollen.se

Odla egna grönsaker

Gillar du smaken av hemodlade grönsaker? Det finns inget på mataffären som slår hemodlat! De är inte bara färska, utan också prisvärda. Om du vill börja odla dina egna grönsaker, men inte har så mycket utrymme, behöver du inte oroa dig – du kan odla dem på din balkong!

Det bästa sättet att börja odla grönsaker på balkongen är att köpa frön. Det finns en mängd olika sorters frön, så du kan välja de som passar bäst för dina behov. Var noga med att läsa instruktionerna, eftersom varje typ av frö kräver olika skötsel. Många börjar med tomatfrön men det finns mängder av grönsaker som man enkelt kan odla. Tomater är en läcker och näringsrik grönsak som är lätt att börja med. Dessutom är de en utmärkt källa till C-vitamin, kalium och antioxidanter.

När du har planterat dina frön är det viktigt att vattna dem regelbundet. Se till att jorden alltid är fuktig, men inte våt. Du kan också behöva gödsla den då och då. När dina plantor har vuxit kan du börja skörda dem. Se till att skörda dem vid rätt tidpunkt, annars kommer de att vissna och dö. Tänk va underbart att kunna göra en fräsch sallad med råvaror du odlat själv.

Om du letar efter ett roligt projekt i sommar, varför inte prova att odla grönsaker på din balkong? Det är roligare än du tror!

Trendande artiklar

Dela den här artikeln