Matkollen.se

Hur man inreder med rustika möbler och skapar en rustik inredning

Så här inreder med rustika möbler och skapar en mer rustik inredning hemma som du enkelt kan koppla samman med mer industriell inredning och industriella möbler. Rustika möbler och inredning har ökat i popularitet de senaste åren.

Rustika möbler och inredning kan lägga till en extra nivå av värme och charm till vilket rum som helst. Dessutom är det lätt att hitta rustika möbler och inredning för en bråkdel av kostnaden för andra stilar. Om du vill ge ditt hem en rustik känsla kan du skapa en industriell eller rustik heminredning.

Några enkla steg för att skapa en trevliga inredning med industriell eller rustik stil

  1. Börja med grunderna. När det gäller rustika möbler eller industriella möbler, är det viktigaste att börja med grunderna. Det innebär att hitta några få nyckelpjäser som kommer att sätta tonen för resten av din rustika inredning. Ett bra sätt att göra detta är att leta efter rustika möbler som är gjorda av naturmaterial som trä eller sten. Dessa delar kommer att förankra din rustika inredning och ge dig en bra utgångspunkt för resten av din design.
  2. Införliva grus och textur. Ett av kännetecknen för rustik design är att den innehåller mycket grus och textur. Detta kan uppnås på flera olika sätt, men ett av de enklaste är att leta efter möbler som har en grov yta eller en intressant textur. Eldstadsinfattningar i sten är ett bra exempel på detta, liksom distresserade träbord eller metallaccenter med patinafinish.
  3. Lägg till några metallaccenter. Förutom att införliva naturmaterial i din rustika design får du inte glömma metallaccenter. Metallelement kan bidra till att ge ditt utrymme precis den rätta mängden kant. Leta efter föremål som ljuskronor i smidesjärn eller metalllampor med en vintagefinish. Glöm inte heller att använda metaller i dina accessoarer; saker som så kallade masonburkar fyllda med spik eller antika nycklar kan bli fantastiska tillägg till ditt utrymme.
  4. Använd naturinspirerade färger och mönster. När det gäller att välja färger och mönster för din rustika design är naturen alltid en bra inspirationskälla. Tänk på att införliva jordnära toner som grönt, brunt och blått i ditt utrymme. När det gäller mönster är ränder, rutiga mönster och blommor alla bra alternativ för att uppnå den perfekta rustika looken.
  5. Avsluta med några personliga detaljer Inget rustikt rum eller industriell inredning är komplett utan några personliga detaljer. Så om du verkligen vill ge ditt utrymme det där extra speciella, kan du överväga att lägga till några personliga föremål som familjefoton eller arvegods. Genom att lägga till dessa sista detaljer skapar du ett utrymme som verkligen känns som hemma.

Rustika möbler och inredning kan vara ett bra sätt att lägga till lite värme och charm till ditt hem utan att det kostar mycket. Letar du efter exempelvis gjutjärnsprodukter som konsoller i gjutjärn. Konstnärsmaterial som konstnärsfärger, målardukar och hobbymaterial. Du hittar olika typer av hobbymaterial, pysselmaterial, festdekorationer, inredningsmaterial och lampfötter samt även snygg kalkfärg – vintage paint.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln