Matkollen.se

Godaste maten på en gaskök och friluftskök

Så här kan du laga mat på en gaskök eller ett friluftsskök alternativt ett mindre utomhuskök. Att vandra är verkligen fantastiskt. Att få äta ljuvlig utomhusmat tillagad på en praktisk gaskök eller ett friluftskök är något alldeles extra.

Du får umgås med naturen, får lite motion och rensar ditt huvud. Men en av de bästa delarna av vandring är att få slå läger över natten och njuta av en utsökt måltid tillagad över en brinnande eld. Men vad händer om du inte går att elda med en lägereld. Eller om det regnar. Då vill du laga mat på en gaskök som friluftskök.

Så här använder du ett gaskök till din utomhusmat

  1. Välj rätt typ av spis. Det finns två huvudtyper av friluftsskök som är vanliga: burkspisar och spisar med flytande bränsle som vanligtvis brukar kallas för stormkök. Burkspisar är små, lätta och lätta att använda. De är perfekta för korta vandringar eller soloturer. Spisar med flytande bränsle är tyngre och mer skrymmande, men de är också kraftfullare och kan användas i alla slags väderförhållanden. Om du planerar att campa på allvar behöver du en spis med flytande bränsle.
  2. Bekanta dig med din spis. Innan du använder din spis för första gången ska du läsa tillverkarens anvisningar noggrant. Skumma inte bara över dem utan sätt dig verkligen ner och studera dem. På så sätt vet du exakt hur du ska använda din spis innan du behöver använda den i en nödsituation. Lita på oss, du vill inte försöka komma på hur du ska använda din spis under tiden maten lagas.
  3. Var beredd. När du vet hur du använder din spis är det dags att börja samla ihop förnödenheter. Du behöver förstås tillräckligt med bränsle. Du behöver också tändstickor eller en tändare, köksredskap och matvaror som lätt kan tillagas på en gaskök. Glöm inte köksredskap. Se alltid till så att du har ett första hjälpen-kit nära till hands när du är ute och vandrar. Bra att ha om något skulle gå fel.
    4., Börja laga mat. Nu när du har allt du behöver är det dags att börja laga den godaste utomhusmaten. Gasolkök är faktiskt väldigt lätt att använda när du väl har fått grepp om dessa. Var inte rädd för att experimentera med olika recept, men gör det efter hungern har blivit stillad. Det är trots allt halva nöjet med camping, att få äta god utomhusmat lagad på en gaskök.

Du kan enkelt laga mat på en gaskök eller ett friluftsskök, nästan lika enkelt som hemma

Att laga mat på en gaskök skiljer sig egentligen inte så mycket från att laga mat på en elektrisk spis, det krävs bara lite övning. Men när du väl behärskar konsten att laga mat på gaskök kommer du att kunna njuta av utsökta måltider oavsett vart dina äventyr tar dig.

Du hittar massor med vandringsutrustning som vandringsryggsäckar, sovsäckar, vandringsstavar och friluftslivs utrustning hos exempelvis backpackninglight.se.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln