Matkollen.se

Hur du skapar ekonomiska måltider för din lunchlåda

Nu kan du enkelt skapa ekonomiska måltider för din lunchlåda och veckan samlade måltider hemma. Det är svårt att hitta ekonomiska måltider som fortfarande smakar bra. Nu kan du med några enkla tips och tricks enkelt skapa billiga recept utan att offra smaken.

Genom att följa några enkla tips så kan du få matbudgeten att räcka längre. Nu kan du skapa billigare måltider till lunchlådan, samtidigt som du fortfarande kan njuta av hälsosam och god mat.

Det är viktigt att planera i förväg och hitta bästa rabatterna

Ett av de bästa sätten att spara pengar på måltider är att planera i förväg. Titta igenom dina skåp och ditt kylskåp och gör en lista över vad du redan har till hands. Gör sedan en lista över ytterligare ingredienser som du faktiskt behöver köpa i affären.

Försök att hålla dig till den när du handlar, undvik impulsköp som snabbt kan bli höga belopp. Utnyttja dessutom försäljningar och specialerbjudanden när det är möjligt. Att fylla på med icke-förbrukningsvaror när de är rabatterade kan spara dig stora pengar i längden. Om du är ute i god tid och planerar dina inköp bättre så kan du planera in spännande rätter enklare.

Utifrån vad som har bäst rabatter och fördelaktigaste priser. Du kan även skapa nya rätter genom att byta ut vissa ingredienser som inte känns prisvärda. Försök även att inhandla grönsaker och rotfrukter som är under säsong.

Köp basråvaror i stora mängder till rea pris eller kortare datum

Om du märker att vissa ingredienser används konsekvent i de recept du gör kan du överväga att köpa dem i bulk. Basvaror som ris, bönor, pasta och mjöl är i allmänhet mycket billigare när de köps i stora mängder. Se bara till att förvara dem ordentligt så att de inte förstörs innan de har använts.

Dessutom erbjuder många livsmedelsbutiker rabatter för kunder som köper flera varor från en och samma gång eller avdelning. Dra nytta av detta genom att fylla på med frysta grönsaker eller konserver när det är möjligt.

Utnyttja rester bättre till nya matlådor och recept

Rester är ett av de bästa verktygen för att spara pengar på din budget för måltidsberedning. När det är möjligt, dubbla (eller till och med tredubbla) recepten när du lagar middag. På så sätt har du mycket kvar till luncherna under veckan.

Frys in rester om det behövs så att de håller sig färska tills de är färdiga att ätas. Och glöm inte bort de vanligaste produkterna i skafferiet. En handfull spannmål plus några proteinrika livsmedel som ägg eller nötter kan ge förvånansvärt goda lunchmåltider med minimal ansträngning.

Med lite planering och kreativitet kan du piffa ihop goda luncher för arbetsdagen eller familjemiddagar snabbare än någonsin tidigare. Börja med att inventera vilka ingredienser du redan har till hands och planera sedan framåt.

Detta kan du göra genom att handla smart och dra nytta av erbjudanden eller försäljning när det är möjligt. Använd gärna rester så mycket som möjligt. Du kanske blir förvånad över hur lätt det är att förvandla gårdagens middag till dagens lunch.

Med dessa enkla tips och tricks i åtanke har det aldrig varit lättare att skapa läckra men prisvärda måltider!

Ett snabbt recept för lunchlådor med matrester

Som förälder vet du bara alltför väl hur svårt det kan vara att komma på snabba och goda idéer för lunchlådor. Men med några enkla ingredienser och lite kreativitet kan du förvandla dina rester till läckra måltider som är perfekta för lunchlådor.

Här är ett superenkelt och billigt recept som hjälper dig att göra just dettta

Ingredienser och verktyg
För det här receptet behöver du följande ingredienser och verktyg (justera gärna proportionerna efter behov):

Ingredienser till – Veckans enkla recept

 • Rester av tillagat protein eller grönsaker (t.ex. kyckling, biff, grönsaker) – 1 kopp.
 • Ris eller andra korn – 2 koppar kokta.
 • De grönsaker eller frukter som du har till hands – 1 till 2 koppar tärning.
 • Salt och peppar – efter smak – Ost (valfritt) – 1/2 kopp riven – Sås (valfritt) – 1/4 kopp.

Verktyg som du behöver för att tillaga maträtten – Veckans enkla recept

 • En medelstor skål.
 • En gaffel eller sked.
 • En lufttät behållare (för att packa den färdiga måltiden).

Tillagning av veckans recept:

 1. Börja med att lägga din överblivna protein- eller grönsaksrätt i skålen.
 2. Tillsätt eventuellt lite salt och peppar för att ge smak. Tillsätt sedan ditt kokta ris eller korn och rör ihop allting med gaffel eller sked tills det är blandat.
 3. Tillsätt sedan dina tärnade grönsaker och valfri frukt. Rör nu återigen om tills allt är blandat.
 4. Om så önskas, toppar du blandningen med riven ost och/eller valfri sås innan du lägger allt i en lufttät behållare för att packa ner i barnens lunchlådor.
 5. Voila – Du är Nu klar med veckan maträtt, det blir inte mycket enklare än så!

Med det här enkla receptet i bakfickan är det nu lätt att skapa läckra luncher av rester. Allt du behöver är några grundläggande ingredienser plus lite kreativt tänkande. På nolltid har du välsmakande luncher som är redo att användas när du behöver dem. Låt inte resterna gå till spillo, utan använd dem i stället med det här enkla receptet.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln