När man ska grilla kött finns det många viktiga saker att tänka på för att få bästa möjliga resultat. Det första valet man gör är att välja den köttbiten man vill grilla. Här är det viktigt att välja en bra köttbit av hög kvalitet och mycket smak. Dessa köttbitar kostar lite extra, men det kan det absolut vara värt någon gång ibland. En av de absolut bästa köttbitarna att lägga på grillen är entrecote.
Här är det även viktigt att ha en bra grill som tillför en god smak och ger bra grillyta. Detta är något som kolgrillar passar utmärkt för. Kolgrillar tillsätter en god smak som ingen annan typ av grill gör. Gasolgrill är ett bra alternativ att grilla på, men saknar den unika smaken du får av en kolgrill.
Förberedelser
Innan du lägger köttbiten på grillen är det viktigt att torka köttet torrt på ytan. Detta är för att få en så bra yta som möjligt på köttet. Har du valt en köttbit av hög kvalitet behöver du inte hålla på med en massa rubs och marinader, utan här räcker salt och peppar.
Glöden
Vid grillning av entrecote bör man använda hälften briketter och hälften kol. Låt dessa glöda ur ordentligt, det kan ta upp till 30.40 minuter innan det är dags att börja grilla.
Temperatur
Vid grillning av entrecote är det viktigt att hålla koll på temperaturen. Använd därför en termometer och ta bort köttet från grillen när det uppnår cirka 45 grader. Låt sedan köttet vila tills att temperaturen uppnår 50-52 grader.