Matkollen.se

Stekhällsrecept för tillagning på en lättvikts stekhäll

Att välja stekhällsrecept för tillagning på en lättvikts stekhäll har nu blivit enklare. Dessa går nämligen att helt anpassa för tillagning på ett campingkök eller friluftskök och en lättvikts stekhäll för grillen. Det går nu att njuta av underbar friluftsmat, tillagat på en stekhäll, utan att behöva släpa på en stekhäll i gjutjärn.

Att vandra ska vara avkopplande och skönt samt kännas fritt. Använder du lättvikts produkter som exempelvis Dalum Swedens lättvikts stekhällar för grillen. På så sätt kommer din vandring i fjällen eller i skogen kännas betydligt enklare.

Så här väljer du en lättviktsstekhäll för campingköket och friluftsköket

När du planerar din nästa vandring eller campingresa så kan du nu planera in den godaste stekhällsmaten också. Ta med dig några recept från en praktiskt receptbok för stekhällar. Du kommer på ett enkelt sätt kunna njuta av både naturen och bra tillagad samt näringsrik mat, under din vandring. Allt du behöver är i princip anpassade recept för lättviktsstekhäll, ett friluftskök eller campingkök.

Du kommer även behöva lite ingredienser och övrigt packning, som ombyten etc. Men du kommer inte behöva släpa på tung matlagningsutrustning. Lättviktsstekhällen har en praktiskt förvaringsväska och väger väldigt lite.

Friluftsköket använder sig av naturens olika typer av bränsle som nästan alltid finns på plats utan att behövas släpas på. Vill du göra din vandring enkel men näringsrik så finns det speciellt utformad friluftsmat som du enkelt kan tillaga på din lättvikts stekhäll.

Några saker som du kan tänka på vid val av stekhäll

Det finns tre huvudfaktorer att ta hänsyn till när du väljer en stekhäll för camping eller friluftskök. Det är vikt, storlek och material. Om vi delar upp var och en av dessa så att du kan fatta det bästa möjliga beslutet för dina behov.

Vikt: Vikten på din stekhäll är oerhört viktigt eftersom du inte vill ha något som är för tungt att bära. Om du till exempel planerar att friluftsvandra till din campingplats vill du ha en stekhäll som är lätt och lätt att packa som en lättvikts stekhäll.

Storlek: Storleken på din stekplatta är också viktig eftersom den måste vara tillräckligt stor för att laga mat till hela gruppen, men inte så stor att den blir besvärlig att transportera. En bra tumregel är att välja en stekhäll som är ungefär lika stor som din campingkök och friluftskök. På så sätt kan du enkelt laga mat till hela gruppen utan att behöva släpa runt på en enorm gjutjärns stekhäll.

Material: Materialet på din stekhäll för grillen är viktigt eftersom den måste vara tillräckligt hållbar för att klara av elementen men inte så tung att den är svår att transportera.

Det finns två huvudtyper av material som används för stekhällar för camping och utomhuskök: gjutjärn och aluminium. Gjutjärn är mer hållbart men också tyngre, medan aluminium är lättare men inte alltid lika hållbart. Det självklart en smaksak och helt upp till dig att avgöra vilket material som är bäst för just dina behov.

Men provar du en lättvikts stekhäll från Dalum Sweden, så kommer du säkerligen inte gå tillbaka till att transportera en tung gjutjärns stekhäll igen. Det blir nämligen, minst samma goda stekyta och resultat med en lättvikts stekhäll som en stekhäll gjord av gjutjärn.

Välj en stekhäll utifrån dina behov

När du väljer en stekhäll för grillen för campingkök eller friluftskök är det viktigt att ta hänsyn till vikt, storlek och material. Välj en stekhäll som är lätt och lätt att bära om du vandrar till din tilltänkta camping eller lägerplats.

Om du lagar mat till en stor grupp, välj en stekhälls som är ungefär lika stor som maten du tänker tillaga och som passar bra till ditt friluftskök. Du bör även ta ett beslut om du behöver en stekplatta i gjutjärn eller aluminium, med hänsyn till hållbarhet och vikt. Med dessa tips i åtanke kan du vara säker på att välja den perfekta stekhällen för camping eller ditt utomhuskök anpassat efter dina behov.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln