Matkollen.se

Gör den perfekta pizzan i en professionell pizzaugn 

Att skapa den perfekta pizzan är en konstform. Det kräver att man kombinerar rätt ingredienser, samt använder rätt teknik och bakar dessa i rätt typ av pizzaugnar. Även om du kan göra en utsökt pizza hemma är det inget som går att jämföra med att tillaga den i en professionell pizzaugn. Så här kan du skapar den bästa möjliga pizzan med en professionell pizzaugn. 

Ingredienser till din pizza

Nyckeln till att göra en god pizza är att skaffa rätt ingredienser. Börja med att välja mjöl av hög kvalitet till din deg. Leta efter ett mjöl som har högt proteininnehåll och låga glutenhalter. 

Detta kommer att bidra till att skapa en lätt och luftig skorpa som är lättsmält men ändå tillräckligt stark för att stödja dina toppings. 

För din sås, välj en med en enkel smakprofil och få tillsatser eller konserveringsmedel. Till sist toppar du din pizza med färskost och grönsaker för maximal smak. 

Hur du hittar den bästa tillagningstekniken i din pizzaugn

Nästa punkt är tekniken – närmare bestämt hur du hanterar och rullar ut din deg innan du bakar den i ugnen. Det är viktigt att knåda degen tills den blir slät och elastisk för att se till att din skorpa blir jämnt tillagad under hela bakningsprocessen.

När den är klar använder du mycket mjöl på arbetsytan så att den inte fastnar när du formar och rullar ut din skorpa till en rund form med jämn tjocklek runt om i kanterna. Var inte heller rädd för att sträcka ut degen; det hjälper till att skapa en jämn konsistens överallt när du sätter in den i ugnen. 

Innan du sätter in din pizza i ugnen ska du se till att förvärma den i minst 30 minuter vid 260 °C. På så sätt hinner din skorpa tillagas ordentligt utan att brännas eller bli alltför blöt på grund av att toppingen smälter av i förtid på grund av att den inte har tillagats tillräckligt i förväg.           

När du lägger till toppings, överlasta dem inte på varandra eftersom de kan börja glida av under tillagningen. Sprid istället toppingen jämnt runt omkring i stället. Detta hjälper också till att tillaga dem jämnare eftersom de inte bara staplas på en sida av pizzan.  

Med dessa tips är du redo att göra läckra pizzor i en professionell pizzaugn som ett riktigt proffs. Från att välja kvalitetsingredienser och knåda degen på rätt sätt hela vägen till att förvärma ugnen på rätt sätt och fördela toppingen. Det finns många steg för att tillverka läckra pizzor från grunden.

Oavsett om du är ny eller erfaren när det gäller att skapa pizzor i en professionell köksmiljö. Om du följer de här tipsen bör du få självförtroende och framgång när du lagar pizzor som alla kan njuta av. Söker du restaurangmaskiner i övrigt så kan du nu hitta allt du behöver till ditt restaurangkök online.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln