Matkollen.se

Beräkna hur många pizzor du behöver ha klara samtidigt

Oavsett om du öppnar en ny pizzeria eller bara vill uppgradera din befintliga restaurangmaskiner är det ett absolut måste att investera i en bra pizzaugn. Men vilken storlek på en pizzaugn behöver du? Och hur många pizzor kan du göra samtidigt? Om du känner till svaren på dessa frågor kan du se till att ditt kök är ordentligt utrustat och att dina gäster inte behöver vänta på sin mat.

När det gäller att beräkna din pizzaproduktionskapacitet spelar storleken roll. Ju större ugnen är, desto fler pizzor kan du tillaga samtidigt. Om du till exempel har en kommersiell pizzaugn med ett enda däck kan du vanligtvis tillaga fyra stora pizzor på en gång. Om du däremot väljer en större kommersiell pizzaugn kan du tillaga 6 stora pizzor samtidigt.

Ett annat sätt att avgöra hur många pizzor du behöver kunna tillaga samtidigt är att räkna ut hur stor efterfrågan kommer att vara på din restaurang under rusningstid. Om din restaurang vanligtvis har mycket folk runt middagstid är det viktigt att se till att du har tillräckligt med ugnsutrymme för att snabbt kunna göra flera beställningar av pizzor i tid. En bra tumregel är att varje ugn bör kunna producera 2 stora pizzor var 5:e minut. Så om det finns i genomsnitt 10 beställningar i timmen under högsäsong bör du ha två pizzaugnar som kan göra 4 stora pizzor vardera, vilket ger dig tillräcklig kapacitet för tillagning.

För restauranger med flera platser eller cateringföretag där kunderna ofta beställer i stora mängder eller håller stora evenemang kan det vara nödvändigt att ha en extra stor kommersiell transportbandsugn eftersom de kan tillaga upp till 40 pizzor i timmen och är utformade för högvolymproduktion. Om detta är fallet för ditt företag kan det vara värt att investera i en extra stor enhet i stället för flera mindre för att maximera effektiviteten och minska kostnaderna i samband med ytterligare inköp av utrustning och underhållsavgifter.

Att räkna ut hur många pizzor du behöver ha klara samtidigt är ingen raketforskning – men det kräver några noggranna beräkningar och genomtänkt planering. Tänk på faktorer som din restaurangs topptimmar och menyalternativ när du bestämmer dig för om en extra stor kommersiell transportbandsugn är nödvändig för ditt företags behov – det kan spara dig pengar och besvär längre fram! Med rätt utrustning på plats bör alla professionella kockar och restauratörer kunna garantera att deras gäster aldrig mer får kall pizza!

Trendande artiklar

Dela den här artikeln